EKH richtlijnen

Naast levering, reparatie en modificatie van gecertificeerde hijsmiddelen, voeren we ook inspecties en keuringen uit volgens de richtlijnen die door het EKH opgesteld zijn. Al onze monteurs zijn EKH gecertificeerd, waardoor u na inspectie, keuring en eventueel benodigde reparatie van uw hijsmiddelen weer volledig bent verzekerd van veiligheid op de werkvloer. Het inspecteren en keuren van uw hijsmiddelen zijn echter twee verschillende onderdelen:

  • Inspectie: Tijdens een inspectie van uw hijsmiddel onderzoeken onze VCA & EKH gecertificeerde monteurs of uw hef- en hijsmiddel nog op een veilige manier te gebruiken is.
  • Keuring: Het keuren heeft echter betrekking op het onderzoeken of uw hef- en hijsmiddelen nog voldoen aan alle richtlijnen die door het EKH zijn opgesteld. Tijdens het keuren van uw hef- en hijsmiddelen maken we dan ook gebruik van een keuringsrapport. Zodra uw hef- en hijsmiddelen voldoen aan alle eisen, ontvangt u van ons een veiligheidscertificaat.

EKH

EKH is hét instituut met betrekking op een veilige werking van hef- en hijsmiddelen binnen uiteenlopende branches. Met behulp van uitgebreide keuringen bieden EKH-gecertificeerde keurmeesters, zoals die van Ad. A. Klein Transporttechniek, houvast aan bedrijven. Met een keuringscertificaat op basis van de EKH richtlijnen, toont u aan dat uw hef- en hijs werktuigen voldoen aan de geldende veiligheidseisen.

Inspectie- en keuringstermijnen volgens EKH richtlijnen

De EKH brancheorganisatie maakt onderscheidt tussen hijswerktuigen en hef- en hijsgereedschappen. EKH heeft voor beide categorieën specifieke inspectie- en keuringseisen vastgesteld. Op de website van EKH vindt u de volledige inspectie- en keuringsnormen van zowel hijswerktuigen als hef- en hijsgereedschappen.

Hijswerktuigen

Hef- en hijsgereedschappen

Contact opnemen

Heeft u vragen over de richtlijnen van het EKH of wilt u graag uw werkplaatskranen of hijsgereedschappen laten keuren? Neem dan direct contact met ons op. We beantwoorden al uw vragen en voorzien u graag van deskundig advies. Uiteraard is het mogelijk om direct een kraankeuring op locatie in te plannen met een van onze VCA & EKH gecertificeerde monteurs.