Bovenloopkraan

De bovenloopkraan van SWF is zeer veilig en betrouwbaar, omdat de kraan uitsluitend is gebouwd met componenten die voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen. Standaardisatie is ver doorgevoerd in het assortiment SWF bovenloopkranen, waardoor u ook na meer dan 10 jaar nog kunt rekenen op perfecte service en snelle beschikbaarheid van onderdelen. Sinds 1932 zijn wij partner van SWF Krantechnik: de grootste internationale marktspeler in bovenloopkranen.

Wij werken nauwe samenwerking met de fabriek van SWF Krantechnik en hebben uitgebreide kennis van de SWF producten. Hierdoor zijn wij in staat om u perfect te adviseren over de beste keuze voor uw bedrijfslocatie en productieproces. Een SWF kraan is een keuze voor jaren: daarom houden we ook altijd rekeningen met verwachte ontwikkelingen binnen uw bedrijf. Ook zijn we door onze samenwerking met SWF in staat om u altijd snel op weg te helpen bij storingen, zodat de productie niet lang stil komt te liggen.

Alle onderdelen zijn direct beschikbaar of snel leverbaar tegen scherpe prijzen. Hierdoor garanderen wij lage exploitatiekosten (Total Cost of Ownership) over de volledige levensduur.

Enkelligger-, dubbelligger bovenloopkranen en hangkranen

Al 85 jaar partner
van SWF Krantechnik

Bovenloopkranen zijn beschikbaar met korte voorspelbare levertijden

Maatwerk bovenloopkranen met werklast van 1 tot 250 ton

Wij bieden duidelijk omschreven kranen met letterlijk duizenden mogelijkheden. Er zijn vele opties beschikbaar om uw kraan aan uw specifieke behoeften aan te passen. Daardoor is de aangeboden kraan van SWF steeds een oplossing op maat voor u. Wij adviseren u graag bij uw keuze.

Enkelligger bovenloopkraan

Bovenloopkraan met hefvermogen tot 10 ton en overspanning tot 24 meter.

Mogelijke bouwvormen: 

 • Standaard bovenbouw
 • Standaard bovenbouw met afgeschuinde ligger
 • Halftussenbouw
 • Halftussenbouw met afgeschuinde ligger  volledige tussenbouw

Dubbel bovenloopkraan

Bovenloopkraan met hefvermogen tot 250 ton en overspanning tot 30 meter.

Mogelijke bouwvormen:

 • Standaard bovenbouw
 • Halftussenbouw
 • Volledige tussenbouw

Enkelligger hangkraan

Enkelligger hangkranen met hefvermogen tot 10 ton en overspanning mogelijk tot 24 meter.

Mogelijke bouwvormen:

 • Standaard
 • Met oversteek
 • Met verlaagde oversteek

Standaard worden onze bovenloopkranen geleverd met energieketting (rups), maar levering met vlakkabelsysteem is ook mogelijk. Graag komen we bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. Neem contact op of laat een terugbelverzoek achter:

Welke voordelen bieden deze bovenloopkranen?

De kwaliteit van de SWF kranen wordt in eerste instantie bereikt door een vooruitstrevende constructie van de hoofdliggers. De homogene kokerliggers zijn trapeziumvormig. Ervaar de voordelen:

 1. Door hun specifieke vorm kunnen deze liggers gebouwd worden zonder tussenschotten. Dit betekent minder staal en gereduceerde productietijd. Hierdoor wordt uiteraard ook het prijsniveau gunstig beïnvloed.
 2. Bovenop het prijsvoordeel heeft de trapeziumvorm ook nog een veiligheidsvoordeel: door het ontbreken van tussenschotten ontstaan geen bijkomende spanningen in de kokerconstructie. Spanningspunten worden vermeden. Dit verhoogt sterk de veiligheid en de levensduur.

Uitsluitend hoogwaardige onderdelen van Duitse kwaliteit

Als importeur van SWF Krantechnik uit Duitsland maken wij voor de bouw van de kranen uitsluitend gebruik van originele componenten. De producten van SWF Krantechnik zijn technisch vooruitstrevend en van zeer goede kwaliteit. Daarbij zijn ze ook zeer competitief geprijsd. Met SWF kraancomponenten bereikt u wat u tot nu toe voor onmogelijk hield:

 • Minimale totaalhoogte
 • Individuele oplossingen gebaseerd op standaardcomponenten
 • Variabele rijbewegingen van takel en bovenloop kraan (standaard frequentiesturing op kat- en kraanrijden!)
 • Minimaal verlopen van de last tussen de hoogste en laagste haakstand.
 • Verminderde onderhoudskosten en stilstandtijd
 • De modernste seriematige omvormertechnologie voor minimale slijtage van de aandrijfelementen

Bovenloopkranen met Sway Control

In de afgelopen jaren heeft SWF Krantechnik de elektronische lastbeveiliging Sway Control ontwikkeld. Wanneer u kiest voor een bovenloopkraan met Sway Control, zullen lasten aanzienlijk minder schommelen. Hierdoor is het mogelijk om hogere snelheden te bereiken en sneller te accelereren. De productiviteit neemt hierdoor toe. Ook wordt de veiligheid verhoogd, doordat de kraanmachinist zich niet met lastenschommeling bezig hoeft te houden. Hij kan zich volledig focussen op het veilig laden en lossen. Ook is er door Sway Control minder risico op botsingen doordat de lading minder slingert en wordt de stroomtoevoer naar van de kraan aanzienlijk verlaagd. Al met al een voordeel op het gebied van veiligheid en verlaging van de operationele bedrijfskosten.

Laat u overtuigen door onderstaande video over SWF Sway Control:

Bijbehorende elektrische takels

Bij de bovenloopkraan wordt standaard een SWF takel geleverd. Zowel de aandrijving als de motortechnologie symboliseren wat er vandaag de dag technisch mogelijk is. Door het gebruik van SWF componenten bereikt u de beste kwaliteit. Motoren in categorie IP55 en isolatieklasse F zijn standaard.

Onder experts hebben NOVA elektrische staaldraadtakels wereldwijd een goede naam. Dat komt enerzijds door de uitstekende constructie en anderzijds door de omvangrijke reeks van extra’s. U vindt bij de NOVA takels talrijke vernieuwingen zoals:

 • De uitstekende diameterverhouding tussen de kabeltrommel en de lastkabel.
 • Het krachtige aandrijfsysteem.
 • Minimaal verlopen van de last tussen de hoogste en laagste haakstand.
 • De uiterst geringe aanrijmaten en inbouwdimensies.

Om nog maar te zwijgen over de toepassing van slijtageverminderende technieken die een lange levensduur bij een hoge functiebetrouwbaarheid garanderen. Stelt u zelf vast wat de NOVA elektrische staaldraadtakels van SWF u te bieden hebben: hun veelzijdigheid zal u overtuigen.

Enkelligger takel

 Enkelligger kranen, zowel bovenlopende als onderhangende worden meestal uitgerust met de NOVA L – takel met beperkte inbouwhoogte.

Dubbelligger takel

Dubbelligger kranen worden uitgerust met de NOVA M – takel, die gedeeltelijk tussen de kraanliggers wordt gebouwd.

Standaard uitrusting van de Nova takels

 • Hijsmotoren met 2 hijssnelheden (6/1) of met lastafhankelijke frequentiesturing
 • Inschakelduur van de hefmotor bedraagt 60 %
 • Oververhittingbeveiliging van de hijsmotoren door middel van thermische sondes
 • 4-traps hefeindschakelaar
 • Overlastbeveiliging
 • Door een frequentieomvormer gestuurde loopkat aandrijving
 • IP55 beveiliging voor motoren en elektrische schakelkasten
 • Isolatieklasse F voor de motoren
 • Valbeveiliging voor enkelligger loopkatten
 • Lasthaak met veiligheidsklep

 

Het belangrijkste aspect van de NOVA takel is de zeer grote kabeltrommel diameter. Dit leidt tot weinig slijtage van de hijskabel en zeer weinig verloop van de lasthaak.  

Lasten takelen zonder horizontale afwijking

Ook kunnen lasten vrijwel zonder horizontale afwijking van de haak gehesen  worden. De aandrijvingen van de loopkat en de wiel kasten worden door frequentieomvormers gestuurd. Daardoor wordt de last met uiterste omzichtigheid en vrijwel zonder slingeren verplaatst. Verder biedt NOVA u de beste aanrijmaten en de kleinste inbouwhoogte van alle elektrische staaldraadtakels. Dit garandeert u een optimale benutting van de ruimte en reduceert de beheerskosten van uw gebouw. En wat betreft het onderhoud zal de servicegerichte montage, waarbij alle onderdelen snel en eenvoudig te bereiken zijn, u zeker overtuigen.

Optioneel: het NovaMaster monitoring systeem

NovaMaster meet en analyseert alle relevante data waardoor een exacte, betrouwbare calculatie van de feitelijke last aan de haak wordt gemaakt. Tegelijkertijd wordt de hijsmotor voortdurend gecontroleerd en beschermd tegen overbelasting. Doordat NovaMaster borg staat voor soepel opheffen en stoppen van de last, zijn de mechanische onderdelen (en dus ook de hijsrem) beschermd tegen al te grote slijtage. Tijdens het versnellen en het remmen met de kraan schakelt de takel over op de laagste hijssnelheid, zodat de hijsrem wordt ontzien. Bovendien berekent NovaMaster voortdurend de veilige werkperiode (SWP). Met NovaMaster worden alle hijswerk-parameters voortdurend in het display bewaakt: de veilige bedrijfstijd (SWP), het totale aantal starts, de totale bedrijfstijd, de gemiddelde berekende last, SWP van de hijsrem en eventuele foutmeldingen. Het display kan in optie in een afstandsbediening gemonteerd worden, waarbij ook een indicatie van de last tot de mogelijkheden behoord (± 5 % nauwkeurig). NovaMaster biedt de hoogste veiligheid en garandeert een lange levensduur van het hijswerktuig dankzij:

 • Het zacht opnemen en neerlaten van de last
 • De permanente beveiliging tegen overbelasting
 • De automatische instelling van kleine hefsnelheid bij het versnellen en afremmen van de kraan
 • De voortdurende bewaking van de veilige werkperiode (SWP – safe working period)

Waarom kiezen voor Ad. A. Klein Transporttechniek B.V.?

Al meer dan 85 jaar werken we intensief samen met SWF Krantechnik. In al die jaren hebben we veel expertise ontwikkeld op het gebied van bovenloopkranen. Onze jarenlange ervaring in de branche stelt ons in staat om u perfect te adviseren over de juiste kraan voor uw bedrijfs- en productieprocessen. Ook houden we hierbij rekening met ontwikkelingen binnen uw organisatie.

 • Van normale gebruiksomstandigheden tot complexe oplossingen
 • SWF Krantechnik staat voor een eenvoudige opbouw en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Lage exploitatiekosten en continuïteit dankzij een goed georganiseerde en eigen servicedienst
 • Wij zijn partner van SWF in Nederland sinds 1932

 

De juiste bovenloopkraan en oplossing voor uw situatie

Wij hebben voor elke hef- en hijssituatie de juiste kranen. Wat uw uitdaging ook is: wij hebben waarschijnlijk al een keer een oplossing voor een soortgelijk probleem geleverd in de afgelopen honderd jaar. Maak gebruik van onze ervaring en neem contact met ons op. Wij adviseren u graag bij deze belangrijke beslissing.

Misschien moet u een last verplaatsen in een werkplaats en bent u op zoek naar een kolomkraan, een wandzwenkkraan, een hangbaansysteem of een kleiner kraansysteem. Wellicht heeft u in uw bedrijfshal een bovenloopkraan nodig voor verplaatsingen van lasten van 250 kilo tot 80 ton. Zelfs als u boven de 100 ton met een lierwerkkraan wilt gaan werken kan Ad. A. Klein Transporttechniek B.V. u voorzien van de juiste kranen en takels.

Service, onderhoud en continuïteit

Met ons eigen service team staan we er op de momenten dat het voor u telt. Wij zijn er bij de installatie en ingebruikname van uw kraan. We staan er bij de benodigde keuringen die ervoor zorgen dat u veilig kunt werken en die verstoringen in het productieproces voorkomen. Wij kunnen ook een complete revisie verzorgen zodat de levensduur van uw kraan weer voor jaren verlengd wordt. Als Nederlands importeur hebben wij onze mensen volledig opgeleid en gecertificeerd voor het onderhouden van uw kraan. Wij kunnen een complete kraan gebruiksklaar opleveren zodat u direct aan de slag kunt in uw (nieuwe) bedrijfslocatie. Wij kunnen ook alleen de takel leveren die u zelf installeert of door uw vaste installatiepartner laat installeren. Ook op het gebied van installatie zijn wij flexibel en doen wij datgene dat bij u past.

Investering & Total Costs of Ownership

De aanschaf van een nieuwe bovenloopkraan is een belangrijke investering in uw bedrijf. U bent op zoek naar een oplossing die bij de aanschaf past binnen uw budget en die volledig voldoet aan de functionele eisen die uw bedrijf stelt. Veel bedrijven én aanbieders leggen de focus op een zo laag mogelijke aanschafprijs. Echter, het is ook interessant om te bekijken wat de financiële impact van de investering is gedurende de verdere levensduur van de kraan? Hoe zit het met onderdelen, service en vervanging? Hoe financiert u deze kraan? Betaalt u deze uit eigen middelen of bent u op zoek naar een oplossing gebaseerd op financial lease? Allemaal zaken die van belang zijn voor de uiteindelijke keuze die u neemt. Neem contact met ons op. Wij adviseren u graag bij deze investering.

Openingstijden

Maandag08:00 – 17:00 uur
Dinsdag08:00 – 17:00 uur
Woensdag08:00 – 17:00 uur
Donderdag08:00 – 17:00 uur
Vrijdag08:00 – 16:00 uur
Zaterdaggesloten
Zondaggesloten

Contact en adres

Wij zijn gevestigd op het volgende adres:

Ad. A. Klein Transporttechniek B.V.
Rijnkade 15
1382 GS Weesp

0294 415 155
info@adaklein.nl