Kraansystemen

Voor iedere hijssituatie heeft Ad. A. Klein Transporttechniek B.V. een geschikt kraansysteem: kranen voor kleine werkplaatsen, maar ook zware productiekranen die in de scheepsbouw en staalbouw worden gebruikt. Ontdek wat er mogelijk is:

  • Uiterst nauwkeurig positioneren van lasten
  • Kraansystemen voor lasten van 30 kg tot 250 ton
  • Minimale lastenschommeling voor snel verplaatsen van lasten
  • Takels met meerdere hijssnelheden
  • Overspanning tot 30 meter mogelijk
  • Traploos verplaatsen van de last

Naast onderstaande werkplaatskranen en productiekranen, helpen we u ook graag bij het kiezen van passende staaldraadtakels of kettingtakels.

Typen kraansystemen

✔ Draagvermogen van 30 kg tot 250 ton

✔ Ruim 100 jaar ervaring in werkplaatskranen

✔ Maatwerk kraan leverbaar in 3 – 7 weken

Bovenloopkraan

Hangkraan

Portaalkraan

Profielkraansysteem

Wandzwenkkraan

Kolomkraan

Kraansystemen

Zwenkkraan

Stroomtoevoer, takels en alles voor onder de haak

In sommige situaties is een staaldraadtakel of pneumatische takel beter geschikt dan een kettingtakel. Wanneer een hoge nauwkeurigheid en traploze acceleratie noodzakelijk is, kunt u bijvoorbeeld beter kiezen voor een staaldraadtakel. Is een hogere inschakelduur vereist? Dan sluit de luchttakel mogelijk beter aan bij uw toepassing. Graag gaan we met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Kolom- en wandkranen

Voor kleinere werkplaatsen is een kolomzwenkkraan, kolomkraan, wandzwenkkraan of wandkraan ideaal. Wij leveren kolom- en wandkranen met een laadvermogen tot 1,5 ton en uitlading tot 8 meter.

Meer over kolomkranen en zwenkkranen

Hangloopkranen

Een hangbaan heeft een zeer lage rolweerstand en is zeer stil. Deze kraansystemen zijn leverbaar in enkelligger en dubbelligger uitvoering. Ook worden ze geleverd met zelfcentrerende loopkat, zodat zwenken van de last voorkomen wordt.

Meer over hangkranen

Bovenloopkranen

Een bovenloopkraan is dé krachtpatser onder de kraansystemen. Bovenloopkranen zijn standaard leverbaar met een hijscapaciteit tot 25 ton, maar we zijn ook in staat om kranen met een hijsvermogen tot 250 ton te leveren.

Meer over bovenloopkranen

Verrijdbare portaalkranen

Lichte en duwverrijdbare portaalkranen maken uw kettingtakel mobiel, zodat hij op verschillende plaatsen te gebruiken is. Een portaalkraan wordt ook vaak gebruikt voor hijswerkzaamheden in de buitenlucht.

Meer over portaalkranen

Geplaatste kraansystemen

In Nederland heeft Ad. A. Klein Transporttechniek B.V. al honderden kraansystemen voor haar klanten mogen leveren, plaatsen en onderhouden. Of het nou gaat om grote bovenloopkranen in de Rotterdamse haven of kleine portaalkranen op een bedrijventerrein: Ad. A. Klein Transporttechniek B.V. heeft er ervaring mee.

Kraansysteem geplaatst bij KWVL

Voor Koninklijke Watersport Vereeniging Loosdrecht hebben we een kolomzwenkkraan met een SWF Krantechnik takel geplaatst. Het kraansysteem wordt gebruikt om boten mee uit het water te hijsen. De kraan is voorzien van een 400V elektrische kettingtakel die tot 10 ton kan hijsen.

Enkelligger kraansystemen bij Jazo Zevenaar

Voor metaalbewerkingsbedrijf Jazo Zevenaar hebben we drie enkelligger hangkranen gebouwd in hooggebouwde uitvoering, zodat de ruimte in de werkplaats optimaal wordt benut. Aan de kraansystemen zijn Hitachi takels met een hijscapaciteit van 500 kg aangesloten.

Openingstijden

Maandag 08:00 – 17:00 uur
Dinsdag 08:00 – 17:00 uur
Woensdag 08:00 – 17:00 uur
Donderdag 08:00 – 17:00 uur
Vrijdag 08:00 – 16:00 uur
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Contact en adres

Wij zijn gevestigd op het volgende adres:

Ad. A. Klein Transporttechniek B.V.
Rijnkade 15
1382 GS Weesp

0294 415 155
info@adaklein.nl