Kolomkraan

Een kolomkraan wordt vaak gebruikt voor hijswerkzaamheden in kleine ruimtes of in de buurt van machines. De kranen hebben een laag eigen gewicht, waardoor ze zeer eenvoudig met de hand zwenkbaar zijn. De kolomkraan wordt met chemische ankers aan de vloer gemonteerd.

 • Geschikt voor bedrijfslasten van 30 – 2000 kg
 • Uitlading van 2 – 7 meter
 • Leverbaar met 180° – 270° zwenkbereik en zwenkbegrenzing
 • Zeer soepel lasten verplaatsen: rolweerstand van circa 1%
 • Eventueel met takel voorzien van traploze versnelling
 • Geleverd met vaste montageplaat, stroomtoevoer en loopkat

Grotere uitlading of capaciteit op aanvraag

Heeft u een kolomkraan met een hogere capaciteit of uitlading nodig? Neem dan contact met ons op:

Met ruim 100 jaar ervaring in werkplaats- en productiekranen zijn wij in staat om u altijd een passende oplossing te bieden. Indien gewenst maken we de kraan op maat in ons service center en komen we de kolomkraan bij u op locatie monteren.

Model kolomkraan Maximale tonnage/strong> Maximale kraanlengte
Kolomkraan 125 kg 0,125 ton 2 – 8 meter
Kolomkraan 250 kg 0,250 ton 2 – 8 meter
Kolomkraan 500 kg 0,5 ton 2 – 8 meter
Kolomkraan 1 ton 1 ton 2 – 6 meter
Kolomkraan 1,5 ton 1,5 ton 2 – 5 meter

Aandachtspunten bij aanschaf van een kolomkraan

Vaak zijn leveranciers en afnemers gefocust op een zo goedkoop mogelijke kolomkraan, terwijl ze niet kijken naar de kosten voor service en onderhoud. Toch kunnen zaken zoals de beschikbaarheid van reserveonderdelen, de prijs hiervan en de levensduur van kranen een grote invloed hebben op de totale kosten en dus het rendement van uw investering.

Graag geven we u meer informatie over alle aandachtspunten, zodat u voor maar vooral na aanschaf niet voor onverwachte kosten komt te staan. Neem contact met ons op voor meer informatie:

Service en onderhoud

Als de productie stil komt te liggen, heeft dat voor uw bedrijf vaak grote financiële gevolgen. Gelukkig zijn onze monteurs snel bij u op locatie om de storing te verhelpen. Wanneer u kiest voor het servicepakket van Ad. A. Klein Transporttechniek B.V., profiteert u daarnaast van de volgende voordelen:

 1. Meerjarig een vast tarief
  Gedurende meerdere jaren blijft het uurtarief en de kosten voor inspecties gelijk. Hierdoor weet u precies welke kosten u kunt verwachten.
 2. Langer aanspraak maken op garantie
  Wanneer wij de kranen en takels jaarlijks inspecteren, zijn we in staat om u langer garantie te bieden op hijswerktuigen en hijsmiddelen.
 3. Storingen voorkomen
  Voorkom downtime door klein preventief onderhoud direct te laten verhelpen tijdens de serviceafspraak.
 4. Inspectiebeheer
  Wij houden in de gaten welke hijs- en hefmiddelen bij u in gebruik zijn. Ook monitoren we wanneer ze weer gekeurd moeten worden. Daardoor heeft u er geen omkijken naar.

Lees meer over ons servicepakket

Keuring en inspectie

De wet stelt dat u er alles aan moet doen om te zorgen dat de kraan veilig gebruikt kan worden en dat het personeel voldoende is opgeleid. Daarom adviseren we u om uw hijswerktuigen minimaal jaarlijks te laten keuren door onze servicemonteurs.

 • Onze monteurs zijn VCA gecertificeerd

Over Ad. A. Klein Transporttechniek B.V.

Sinds 1909 zijn wij Nederlands specialist in werkplaats– en productiekranen, takels en hijsmiddelen. Door onze langdurige en intensieve samenwerking met SWF Krantechnik en Hitachi zijn we in staat om ons assortiment tegen een zeer competitieve prijs te leveren.

Een scherpe focus op service en klanttevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Daardoor mogen wij sinds 2010 het predicaat ‘Hofleverancier’ dragen.

Openingstijden

Maandag 08:00 – 17:00 uur
Dinsdag 08:00 – 17:00 uur
Woensdag 08:00 – 17:00 uur
Donderdag 08:00 – 17:00 uur
Vrijdag 08:00 – 16:00 uur
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Contact en adres

Wij zijn gevestigd op het volgende adres:

Ad. A. Klein Transporttechniek B.V.
Rijnkade 15
1382 GS Weesp

0294 415 155
info@adaklein.nl