Hangkranen zijn kranen die hangen aan de onderkant van de kraanbaan en zo heen en weer kunnen rijden. Hierin zijn verschillende bouwwijzen mogelijk namelijk: dubbelliggers en enkelliggers.

SWF Enkelliger hangkraan

Afbeelding: Enkelligger hangkraan met elektrische kettingtakel.

 

Liftikus

Hangkraansystemen

Binnen het uitgebreide assortiment van Liftikus nemen industriële kraansystemen een steeds prominentere plaats in. Deze Liftikus systemen zijn uitermate geschikt voor efficiënt en veilig transport in uw productie of werkplaats. Talloze mogelijkheden dankzij diverse profielgrootten en robuuste constructie, daarnaast is geen laswerk benodigd doordat gebruik gemaakt wordt van bout en moer montage.

Turn Key oplevering binnen enkele weken behoort tot de mogelijkheden, laat u hierover vrijblijvend adviseren. Standaard worden onze hangkraan systemen voorzien van overlast indicator die de extra veiligheid optimaal garanderen. Informeer ook naar de mogelijkheden de door u gewenste overspanning mogelijk te maken.

Het Liftikus kraansysteem is ontworpen met drie verschillende profielen, deze maken een hijscapaciteit tot 2000 kg mogelijk. De maximale ophangafstanden garanderen het te hijsen gewicht. Hierdoor komen besparingen tot stand, door gebruik van minder aantal ophangingen, hetgeen resulteert in een aanzienlijke besparing in de montagetijd. De gepatenteerde loopkat in het hangbaan systeem is erg stil en heeft een rolweerstand van ± 1% van de te verplaatsen last. Het Liftikus systeem brengt ergonomie en kwaliteit op iedere gewenste werkplek.

Het systeem is uitvoerbaar in monorail profielen, enkelligger en dubbelligger systemen. Het monorail systeem kan ook uitgevoerd worden met een bocht tot een capaciteit van 1250 kg. Deze bochten zijn leverbaar met 15, 30 en 45 graden.

Enkelligger en dubbelligger uitvoeringen

Liftikus Enkelligger hangkraan Liftikus Dubbelligger hangkraan

De Liftikus enkelligger en dubbelligger kranen zijn gebruikersvriendelijke werkplekkranen. Het zwaaien van de last wordt voorkomen door de zelfcentrerende loopkat, zodat deze zich altijd boven de te hijsen last bevindt.

Deze enkelligger kraan is de meest ergonomische toepassing wegens de driedimensionale constructie en het lage eigen gewicht.

De Liftikus dubbelligger verdubbelt de capaciteit en vermindert de bouwhoogte omdat de loopkat en takel tussen de liggers gebouwd wordt. Daarnaast is het mogelijk dit systeem in een verhoogde constructie te leveren. Vooral in ruimten met een beperkte hoogte wordt deze toepassing veelvuldig gebruikt. De overspanningsbalk wordt tussen de kraanbaanligger gebouwd.

Het Liftikus kraansysteem wordt geleverd met een vlakkabel voor de voeding langs de kraanbaan en overspanning naar de elektrische takel. Als optie kan de vlakkabel ook in een c-rail langs de profielen gemonteerd worden.

Ook kan een conductor stroomrail gemonteerd worden naast het profiel en behoort een ingebouwde stroomrail ook tot de mogelijkheden. Uiteraard is de optie met een Hetronic radiografische besturing ook mogelijk.