Hangbaansysteem

Een hangbaansyteem hangt onder de kraanbaan en beweegt heen en weer over de baan. Hangbaansytemen zijn leverbaar als monorailsysteem, enkelligger- en dubbelligger hangbaan. Het hangbaansysteem kan direct aan het bestaande plafond of aan verschillende balken gemonteerd worden. Wanneer het niet wenselijk is om de hangbaan aan het plafond te bevestigen, is het ook mogelijk om een stalen frame te vervaardigen welke aan de vloer gemonteerd is. Ervaar de voordelen van een profiel hangbaan van Ad. A. Klein Transporttechniek B.V.:

  • Flexibele inbouw- en montagemogelijkheden
  • Makkelijk uit te breiden of te verplaatsen
  • Eenvoudig te monteren door zeer overzichtelijk montagepakket
  • Hangbaansystemen voor lasten tot 2 ton
  • Lasten zijn zeer soepel te verplaatsen door de rolweerstand van minder dan 1% van de capaciteit
  • Leverbaar met elektrische loopkat
Monorail Erikkila

Monorail hangbaansysteem

Voor het hijsen van lasten tot 1,5 ton is een monorailsysteem van Erikkila een praktische oplossing. De monorail hangbaan is leverbaar met bochten van 15, 30 en 45 graden.

Meer informatie: PDF downloaden

Hangbaan Enkel ligger normaal gebouwd met Erikkila

Enkelligger hangbaansysteem

De overspanningsbalk wordt tussen de kraanbaanliggers gebouwd, zodat u profiteert van een hogere hijshoogte. Daarnaast heeft de enkelligger een maximaal laadvermogen van 1,5 ton.

Meer informatie: PDF downloaden

Hangbaan Dubbel ligger hoog gebouwd met Erikkila

Dubbelligger hangbaansysteem

De kettingtakel is tussen de kolommen geplaatst voor een hogere hijshoogte. Ook stelt de dubbelligger hangbaan u in staat om lasten tot 2 ton te hijsen.

Meer informatie: PDF downloaden

Hangbaan systeem vrijstaand met Erikkila

Vrijstaand hangbaansysteem

Een vrijstaand hangbaansysteem heeft diverse voordelen: het kan worden geplaatst daar waar het plafond een te beperkte last kan dragen voor de benodigde lasten op de werkvloer en is daarnaast ook zeer flexibel verplaatsbaar bij productieplaats aanpassingen. Een ander groot voordeel is dat de fabriekshal dan ook nog de mogelijkheid biedt om een bovenloopkraan te plaatsen. Hiermee is een vrijstaand hangbaansysteem een zeer efficiënte en flexibele oplossing uw productielocatie.

Meer informatie: PDF downloaden

Heeft u een hangbaansystemen met een hogere hijscapaciteit nodig?

Bekijk dan ook onze bovenloopkranen

Erikkila hangloopkraan voor lasten tot 2 ton

Net als Ad.A. Klein bestaat de fabriek die onze Erikkila hangbanen fabriceert ook al meer dan 100 jaar. De fabriek was haar tijd al ver vooruit en produceert al sinds jaar en dag er dag ergonomische kraansystemen met capaciteiten van 50 tot 2000 kg. Keer op keer slagen we erin om met onze Erikkila systemen een optimale oplossing voor de meest uiteenlopende situaties te bedenken.

Eenvoudig te monteren en gebruiksvriendelijk

Een eigen werkstation voor uw medewerkers verhoogt de productiviteit van uw assemblage en productie werkzaamheden. Onze Erikkila Prosystemen zijn gebruiksvriendelijke werkplaatskranen. Zwaaien van de last wordt door de zelf centrerende loopkat voorkomen, waardoor de last zich altijd onder de loopkat bevindt. Het Erikkila Prosysteem is veilig, modulair opgebouwd en bovendien een economisch systeem wat u ergonomie en kwaliteit geeft tijdens uw dagelijkse werkzaamheden.

De hangkraan wordt gemonteerd aan uw bestaande (dak)constructie met een breed scala aan ophangmogelijkheden. Daarnaast kunnen we het systeem ook op de vloer plaatsen. Het Erikkila Prosysteem heeft het beste gewicht-stijfheid ratio in de wereld; licht eigen gewicht en maximale ophangafstanden. Een bijna gesloten profiel constructie beschermt optimaal tegen stof. Alle verbindingen zijn uitgevoerd met een conische bout constructie, zodat het een “easy to install” systeem is en aangepast kan worden aan de specifieke wensen van iedere klant. Snelle levertijden en een gunstige prijs-kwaliteit verhouding resulteren iedere keer weer in tevreden klanten.

Standaard worden de profielen in staal gecoate uitvoering geleverd. Ook is het mogelijk om uw hangkraansysteem uit te voeren met lichtere aluminium profielen, of een combinatie van beide. Wilt u gebruik maken van optimale benutting van uw ruimte dan kunt u kiezen voor een verhoogde constructie, waardoor de werkruimte optimaal benut kan worden.

U heeft de keuze uit 4 verschillende stalen profielen (maximale capaciteit 2000 kg) en maar liefst 6 verschillende aluminium profielen (maximale capaciteit 1000 kg). De standaard maximale profiellengte is 8 meter. De profielen zijn standaard voorzien van een grijze of gele poedercoating. Speciale oppervlakten en (RAL) kleuren zijn ook mogelijk.

Onze aluminium profielen zijn uitgevoerd in hoogwaardig geanodiseerd aluminium. De unieke ID-strepen helpen u bij de profielherkenning en de keuze van de juiste installatie accessoires. De speciale kamerbuizen en vierkante moeren zorgen voor een optimale verbinding tussen de profielen. Hierdoor heeft de, gepatenteerde, trolley in het profiel de laagst mogelijke rolweerstand, minder dan 1% van de te verplaatsen last. Daarnaast is deze trolley bijna geluidsloos. De speciale conische verbindingen maken een snelle installatie mogelijk (gemiddelde reductie van de installatietijd tot maximaal 30%).

De Erikkila dubbelligger verdubbelt de capaciteit en vermindert de bouwhoogte omdat de loopkat en takel tussen de liggers gebouwd wordt. Daarnaast is het mogelijk dit systeem in een verhoogde constructie te leveren. Vooral in ruimten met een beperkte hoogte wordt deze toepassing veelvuldig gebruikt. De overspanningsbalk wordt tussen de kraanbaanligger gebouwd. Op deze wijze wordt uw schaarse en kostbare bedrijfsruimte efficiënt benut en heeft u maximale beschikbaarheid over ruimte om uw werkzaamheden uit te voeren en goederen op te slaan.

a b S max/ T max. in meters
Profiel [mm] [mm] 50 kg 80 kg 125 kg 250 kg 320 kg 500 kg 630 kg 1000 kg 1250 kg 1500 kg
200 222 385 8/8 8/8 8/8 8/8 8/8 7,1/6,8 6,2/6 4,4/4,3 3,6/3,4 3,1/2,9
260 282 445 8/8 8/8 8/8 8/8 8/8 8/8 8/8 6,6/6,2 5,5/5,7 4,7/4,4

Erikkila hangbanen hebben standaard een maximale overspanning en ophangafstand van 8 meter. Neem voor grotere overspanningen contact met ons op.

a b B S max/ T max. in meters
Profiel [mm] [mm] [mm] 80 kg 125 kg 250 kg 320 kg 500 kg 630 kg 1000 kg 1250 kg 1500 kg 1600 kg 2000 kg
200 222 385 392 8/8 8/8 8/8 8/8 8/6,4 8/5,7 7,2/4,3 6,5/3,7 5,3/3,2 5/3,1 4,9/2,7
260 282 445 375 8/8 8/8 8/8 8/8 8/8 8/8 8/6,1 8/5,2 8/4,6 6,4/4,4 6,4/3,8

Erikkila hangbanen hebben een max. standaard overspanning en ophangafstand van 8 meter. Heeft u een kraan met grotere overspanning nodig? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Weet u niet precies wat het beste aansluit bij uw situatie? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek of offerte aan:

Stroomtoevoer en bediening

Het Erikkila kraansysteem wordt geleverd met een vlakkabel voor de stroomtoevoer langs de kraanbaan en overspanning naar de elektrische takel. Als optie kan de vlakkabel ook in een c-rail langs de profielen gemonteerd worden. Ook kan een conductor stroomrail gemonteerd worden naast het profiel en behoort een ingebouwde stroomrail ook tot de mogelijkheden. Uiteraard is de hangkraan ook uitbreidbaar met Hetronic radiografische besturing. Bekijk ook de website van Hetronic voor meer informatie over de mogelijkheden.

Binnen het uitgebreide assortiment van Erikkila nemen industriële kraansystemen een steeds prominentere plaats in. Deze Erikkila systemen zijn uitermate geschikt voor efficiënt en veilig transport in uw productie of werkplaats. Ook bieden ze talloze mogelijkheden dankzij diverse profielgrootten en robuuste constructie. Er is geen laswerk nodig doordat alleen moeren en bouten worden gebruikt bij het monteren van de hangkraan.

Montage opties

Ophanging

Een dubbel- of enkelligger kraan kan op diverse manieren gemonteerd worden:

Indien gewenst binnen enkele weken Turn Key opgeleverd

Wij vervaardigen de hangkraan in onze werkplaats en leveren de kraan indien gewenst binnen enkele weken gebruiksklaar op geleverd. Onze monteurs zijn VCA gecertificeerd en hebben ruime ervaring in het monteren en onderhouden van hangloopkranen. Neem contact met ons op voor meer informatie over Turn Key oplevering:

Standaard worden onze hangkraan systemen voorzien van overlast indicator die de extra veiligheid optimaal garanderen. Informeer ook naar de mogelijkheden om de door u gewenste overspanning mogelijk te maken.

Monorail hangkraan

Het monorail systeem kan uitgevoerd worden met een bocht en is leverbaar met een laadvermogen tot 1,5 ton. Wanneer u kiest voor een monorail met bocht heeft de kraan een maximaal laadvermogen van 1250 kg. Deze bochten zijn leverbaar met 15, 30 en 45 graden. De verschillende profielen zijn eenvoudig aan elkaar en aan het plafond te monteren. Door de boutconstructie zijn ze goed met elkaar verbonden en vormen zo één geheel. Het voordeel van een monorail hangkraan is de veelzijdige inzetbaarheid: het systeem kan steeds weer aangepast worden bij een gewijzigde werkplaatsinrichting.

Openingstijden

Maandag 08:00 – 17:00 uur
Dinsdag 08:00 – 17:00 uur
Woensdag 08:00 – 17:00 uur
Donderdag 08:00 – 17:00 uur
Vrijdag 08:00 – 16:00 uur
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Contact en adres

Wij zijn gevestigd op het volgende adres:

Ad. A. Klein Transporttechniek B.V.
Rijnkade 15
1382 GS Weesp

0294 415 155
info@adaklein.nl